Dana 17,18 i 19.07.2009.
CvrsnicaEkipa mali, u srcu velika, a sa voljom da pođe negdi još većom. Neno, Pjero, Zvone. Uputili smo se u petak doslovno žicajuči prijevoz ali dobrih ljudi uvik ima. Hvala Zecu i Anti. Po dolasku podigli smo šatore pa posjetili raju.. Ujutro dizanje u 6.00 spremanje opreme pa na Čvrsnicu 2228 m.n.v. Na putu smo kod spomen ploče Ivici Plazoniću zbog kojeg se ovo i događa, stali odali počast i položili cviće.

.

 

.

Cvrsnica Cvrsnica Cvrsnica Cvrsnica

CvrsnicaDo vrha smo došli oko 11.30 te u 12.00 nas je Šime Strikoman slikao za milenijsku fotografiju . Do 16.30 smo bili nazad u kampu. Kad smo ohanili kolega iz PD Pločno s đipom povezao nas je na off-road razgledavanje Blidinja, tako smo posjetili i grob dive Grabovčeve koja je rađe izabrala smrt nego udaju za Turčina i tako postala simbol krščanstva na ovim prostorima. Navečer je bila nezaboravna fešta uz vatru , fažol, roštilj, pričanje dogodovština i prepričavanje uspona na mnoge planine.
.
Cvrrsnica
.
U nedilju ujutro smo išli na misu koja se održavala na mističnom mjestu u šumi podno planine a tu je fratarski samostan poznat po uzgoju Bosanskih Tornjaka. Nakon mise smo imali ručak pa onda kuda koji mili moji.

Uglavnom jedno veliko zadovoljstvo šta smo prisustvovali 10. Memorijalnom usponu Ivica Plazonić.

.
.
.
.
Zvonimir Kujundžić

Ostavite komentar