Dana 21.07.2009.
DSC04919Ideja je bila radit vježbe iz samospašavanja na rijeci Cetini ali kasnije smo se predomisli i otišli u kanjon vježbat postavljanje prečnica . Uzeli smo full rafting i speleo opremu i sve to spremili u kajak i zaputili se u kanjon ispod poznatog slapa Gubavica pokraj hidroelektrane Kraljevac.
Mogu Vam reći da me je kanjon ugodno iznenadio svojom ljepotom i nedirnutom prirodom koja se takva održala unatoč brojnim turistima koji prolaze kroz kanjon na popularnom „kanjoningu“.

DSC04969 DSC04969 DSC04969

DSC04940
Imali smo mali problem sa dužinom konopa jer je kanjon prevelik pa smo prečnicu morali postavit malo niže ali to nije umanjilo užitak prelaska kanjona i spusta u veliko jezero na dnu.
Temperatura Cetine je idealna za cjelodnevno kupanje pogotovo kad imate full rafting opremu =) U neka doba došli su turisti sa kanjoninga i ostali su cili u čudu da ovde ima nekoga i to sa full opremon razvlače konope preko cilog kanjona ;D
DSC04958

Tako smo mi to sve izmeštrijali i onda je doša momenat da to isprobamo a moran priznat meni nije bilo svejedno jer sa uz testiranje prečnice mora san i testirat svoju komplet novu opremu ali bez puno dileme odradilo se i to. Bio je to jedan fenomenalan osjećaj koju neću nikad zaboravit 🙂

Roko Pribičević

Ostavite komentar