PROLJETNI TREKING KUP

Proljetni treking kup je natjecanje koje uključuje 3 treking utrke koje se održavaju na području Mosora, Poljičke planine i Omiške Dinare.

Organizatori: Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice i Planinarsko društvo Imber Omiš.

Kalendar događanja:

22.3. Imbertrek

12.4. Jesenice Treking

10.5. Mosor Grebbening

Imbertrek je treking utrka u organizaciji PD Imber Omiš koja se prvi put održala 2013. godine kao glavni trening članova sportske sekcije društva pred treking sezonu. Od ove godine se otvara svijetu i ima dvije utrke, jednu kraću na Poljičkoj planini i drugu dužu na Omiškoj Dinari. Start i cilj su na Velikoj plaži u Omišu.

Jesenice treking je treking utrka koja se već četvrtu godinu tradicionalno održava na području Poljičke planine. Start i cilj utrke su u starom selu Jesenice. Staza povezuje povjesne, kulturne i prirodne ljepote Donjih i Srednjih Poljica. Jesenice treking je poznat po tradicionalno dobroj party zabavi. Ove godine vas očekuje muzika uživo. Organizator Udruga Jesenice.

8. Mosor Grebbening je najdugovječnija treking utrka na ovom području i jedna od najdugovječnijih u cijeloj Hrvatskoj. Pod nazivom Mosor Grebbening (Treking) održava se već 8.(10.) godinu u nizu, a praktički je slijednica Mosorskog planinarskog maratona, preteče treking utrka u Hrvata čiji počeci sežu na početak 90-ih godina prošlog stoljeća. Nakon što je proteklih godina Mosor Grebbening prošao kroz većinu Poljičkih i Omiških sela, ove godine se vraća svojim korijenima. Ultra staza nakon dugo godina kreće iz Klisa, ide mosorskim grebenom, te po prvi put završava u Gatima, centru drevne Poljičke kneževine, gdje će biti start i cilj preostalih (jogging i light) kategorija. Organizator: Planinarsko-ekološka udruga Gata.

Cilj projekta: promocija trekinga kao discipline na širem području Splitsko-dalmatinske županije.

Bodovanje: prema pravilniku Proljetnog treking kupa.

Proljetni treking kup je sastavni dio 3. Festivala planinarstva koje se održava u Omišu u organizaciji PD Imber Omiš i pod pokroviteljstvom grada Omiša.

 

Ostavite komentar