(EKOLOŠKO-POUČNA STAZA
SV. LEOPOLDA MANDIĆA I ILINAC U ZAKUČCU)

Dana 25.01.2010.
Ekipa na okupuIako je hladno jutro (temperature uopće nije bilo) nagovještavalo nešto sasvim drugo, sunce, koje se u početku stidljivo pojavilo, a što je vrijeme prolazilo, sve je više jačalo, omogućilo nam je da toga jutra imamo prvu ekološku ophodnju ove godine po odličnom vremenu.

Ekipa na Ilincu
Nju su odradili Ana Semen, Iva Jurko, Marina Fistanić, Andrijana Fistanić, Miranda Fistanić, Tonći Semen, Pjero Orlandini, Nenad Jurko i Miomir Fistanić, prošetavši EKOLOŠKO-POUČNOM STAZOM SV. LEOPOLDA MANDIĆA i popevši se na gotovo usahlo korito vodopada ILINAC. EKOLOŠKO-POUČNA STAZA SV. LEOPOLDA MANDIĆA je uređena za svaku pohvalu, dobrim dijelom je kružnog oblika, duga je 2,6 km, visinska razlika staze je 297 metara, a ima deset kontrolnih točaka.
Živa i mrtva priroda :)
Što se tiče čistoće, može se reći da je bila skoro besprijekorna prije našeg prolaska, a nakon našeg prolaska ide ocjena bez onog „skoro“, jer smo usput pokupili nekoliko boca i par papirića koje smo našli. Uz to smo otpilali i nekoliko grana koje su pale na put. Vodopad je skoro presušio, tako da smo se uspjeli popeti u njegovo korito. Sve u svemu, bila je to jedna jako interesantna ekološka ophodnja, a STAZU PREPORUČAMO svim planinarima, ljubiteljima prirode i izletnicima!
Miomir Fistanić

Ostavite komentar