Dana 02.10.2011.
DSC02394Ujutro u 7.00 na zborno mjesto ispred vatrogasaca pojavilo se nas sedam, popilo se kave, opremilo i krenuli u Sitno Gornje. Tu nam se priključio i Ivan te smo lagano krenuli put pl. doma »Umberto Girometta«. Na domu nam se pridružio i naš vrli predsjednik s dvoje djece i opremom za vježbe prve pomoči koju smo trebali odradit taj dan. Zvone je ostao na domu zbog djece a nas osam se uputilo prema Vickovom Stupu.

DSC02407
U pola puta do vrha Tomislav Novaković je dobio poziv od HGSS-a da je neko unesrećen na našoj ruti te smo požurili u pomoć. Odmah nakon 3-4 minute hoda naišli smo na mušku osobu Ivica (33) s ozljedom iščašeno rame. Unesrećeni je bio u stanju lakšeg šoka i nije reagirao na naše upite, pa smo odlučili da škola nastavi uspon prema vrhu, a Tome i Leo Lelas koji je ujedno i medicinski tehničar zaposlen na Hitnoj pomoči ,ostanu s njim i pruže mu prvu pomoć. Takva taktika je urodila plodom, jer su ga već nakon 15-ak minuta uspili smirit i namistit mu rame (šta smo i čuli sa vrha brda)! Nakon tog su ga otpratili do pl. Doma gdje je bio zbrinut, a mi smo stigli na Vickov Stup, presvukli i udrili koju fotku, te nastavili šetnjicu po grebenu put Velikog Kabala(1339m).
DSC02414 DSC02419

Dan je bio savršen, pogled također, a u 12.00 je bila zakazana i sveta misa ispod velikog križa na V.Kabalu ujedno i najvećem vrhu Mosora! Nakon svete mise smo krenuli natrag u dom gdje nas je čekao fažol, dobro smo se napucali te lagano krenuli put Sitnog. Još smo bacili malo pogled na „zlatnu jamu“ i u pola puta smo stali odradit vježbe prve pomoći pod vodstvom našeg Lea! Dan je svakako bio ispunjen raznim događanjima i na kraju je sve uspješno odrađeno! Pohvale svim članovima društva na izvrsno obavljenom poslu.
Napisao: Roko Pribičević
Fotografije: Tihana Raljević

Ostavite komentar