IMBERTREK – OTVORENO PRVENSTVO PD „IMBER“ OMIŠ 23.2.2013. je trekking kojega organizira PD „IMBER“ OMIŠ ŠPORTSKA SEKCIJA a nastao je iz ideje članova sekcije da se uoči trekking sezone organizira glavni trening na kojem bi mogli nastupiti, osim članova PD „IMBER“ OMIŠ i svi drugi trekkeri koji to žele.

 

Staza za ovu priliku je odabrana tako da zadovoljava potrebe gore spomenutog treninga kao i želju organizatora da u utrci mogu sudjelovati i osobe koje nisu u nekoj vrhunskoj formi. Naime, staza je duga dvanaest kilometara, srednje je zahtjevna, visinska razlika na stazi je 750 metara nadmorske visine i ima četiri kontrolne točke (livada pored Fortice, Čečuci, raskršće na Imberu (poviše Primorskog doca) i Podašpilje).

 

Staza ide iz Planova (start), penje se gore do pored Fortice, spušta se dolje od Fortice prema Čečucima, zatim se penje do Izvora na Imberu (planinarsko sklonište „Luda kuća“), potom se penje na Carevu gomilu i ravno do raskršća na Imberu, zatim se spušta preko Primorskog doca („Janoševa kućica“) do Podašpilja, nekoliko stotina metara ide asfaltom do ispod Visećgrada (znak „Visuć“), potom se penje gore lijevim putem ispod Visećgada. Nakon nekoliko stotina metara naglo skreće u desno prema sjeverozapadu, zatim nekoliko kilometara ide prilično ravno (odstupanje 70 metara gore dolje) i izbija na livadu pored Fortice i na kraju se spušta u Planovo (cilj).

 

Za 1. IMBERTREK – OTVORENO PRVENSTVO PD „IMBER“ OMIŠ se ne plaća startnina.

 

Start utrke je u Planovu (iza prvog tunela u Omišu) u subotu 23.2.2013. u 08,00 sati.

Ostavite komentar