Dana 28.02 i 06.03.2010.
DSC01028Radilo se punom parom na vježbalištu. Na vježbama je prisustvovalo desetak članova društva, koji su marljivo uvježbavali neke od osnovnih tehnika prodiranja u podzemlja: „Ded“ i „Absajl“ tehnika, dvije najčešće korištene metode u podzemlju, te su slušali predavanja: uže u speleologiji, rasvjeta, vrijeme i predviđanje i sl., a kao šlag na torti izrađena je „Tirolska prečnica“ koja spaja dva obližnja brijega radi potrebe dodatnog usavršavanja speleoloških tehnika savladavanja podzemnih ponora, jezera, horizontala i sl.

DSC01035Instruktori su bili: Željko Marunčić-Bospor, Nikolina Marić-Nina, Branimir Šarac, Ante Kovačić, Antonio Kovačić i Roko Pribičević, a članovi društva su bili: Leopold Bulić-Ivezić, Tomislav Novaković , Mario Tomasović, Ivan Marušić-Rus, Darko Buškain i Nikolina Kaštelan.

 

 

U nedjelju, 07.03.2010. ekipa od sedam ljudi posjetila je jamu Rakitu, koja se nalazi na Omiškoj Dinari- predio Imber, što je nekim članovima bio i prvi silazak u jamu uopće. Sve u svemu, dobro su se zabavili uz lijepo vrijeme, a nakon svega se bacilo meso na gradela u planinarskoj kučici na Imberu. Svi sretni i zadovoljni došli smo u Omiš u 17.00 sati.
DSC01040 DSC01030 DSC01037

Roko Pribičević

Ostavite komentar