Dana 02.05.2009.

mokrenogeSO Imber je ponovo u akciji ovaj put napadamo Biokovo sa svim silama. SAK Ekstrem iz Makarske je pronašao jamu i istražio je uz pomoć Imbera do dubine od 200 metara te su zbog slabog interesa članova bili prisiljen prepustit jamu jakim snagama SO Imbera.

Mi ( Željko Marunčić-Bospor, Nikolina Marić-Nina, Antonio Kovačić-Toni, Roko Pribičević, Ante Kovačić) smo otišli također u posjet jami te smo se spustili do 200 metara a nakon toga se otvara vertikala od dobrih 100 metara u vodenom slapu za koji nismo bili adekvatno opremljeni ali sa dobrom voljom za daljnji rad, jama bi se mogla istražiti kroz naredni period.


mokrenogeU dubini od 200 metara je veliki bunar na jednom prolazu koji je visok barem 50 metara i gdje se slijeva voda, temperatura zraka je 9 stupnjeva sta je jako dobro i iznad naših očekivanja uzevši u obzir da je ulaz u jamu na nadmorskoj visini od 1350 metara i da je jama zaleđena tijekom cijele zime.

mokrenoge
Sada nas čeka velik posao organizacije istraživanja među kojem je jedan od većih problema pribavka opreme tj. financijskih sredstava potrebnih za rad. Naravno ovo nije jedina jama koju imamo u planu za ovu godinu te blago rečenno pred nama stoji veliki izazov.
Roko Pribičević

Ostavite komentar