Dana 20.12.2009.
KozaPod vodstvom našeg predsjednika Zvonimira Kujundžića ujedno i člana HGSS-a na dojavu od centra 112, da je zapela koza na liticama iznad Omiša, predio „vangrad, naselje“, odazvali smo se ja ( Roko Pribičević ) i Tomislav Novaković odnedavno također član HGSS-a, da asistiramo u spašavanju. Ujutro oko 9 smo se našli na kavi, skupili opremu i konope te krenuli kroz predio „Smokvicu“ kroz takozvano „Točilo“ na litice iznad grada.

2
Kad smo došli na vrh litice mogli smo primijetiti da je stijena prohodna za koze te da mogu zapet na samo jedno malom predjelu koji se nalazi direktno iznad kuća.
Stari grad
Nakon jednog neuspješnog pokušaja traganja, spuštanjem konopima po stijeni promijenili smo smjer kretanja prema „starom gradu“ i našli je kako pozira na vrhovima litica, Zvonimir i Tomo su se popeli do nje i ustanovili kako koza uopće nije zapela već tu boravi zbog nekih razloga samo njoj poznatih =). Tako da smo se slikali zavezali konope i spustili se u grad. Akcija se može reći uspješna, a koza nije u opasnosti i nažalost ništa od kozletine za Božić =)
Više fotografija o ovom i slićnim događajima u društvu možete pogledati u našoj novoj web galeriji na adresi  http://picasaweb.google.com/imberomis/AkcijaKozletina#
Roko Pribičević
Zvonimir Kujundžić

Ostavite komentar