hot sex videos
black sex videos
cartoon porn
free sex pics
gay porn
hd porn

Speleoloska

Izvlačenje kostura osobe nestale 98-e godine iz jame na Biokovu!

1 1 1
Sovina Dupka -54m

Dana 12.12.2009. godine
1Ekipa od nas 6, dakle cijeli aktivni SO na okupu (pročelnik Željko Marunčić, Nikolina Marić, Roko Pribičević, Antonio Kovačić, Branimir Šarac i Ante Kovačić) smo se dogovorili sa policijom da ćemo im pomoć da se slučaj nestale osobe privede kraju. Naime kroz deseti mjesec 2009. godine mi smo organizirali Hrvatsko-Bugarsku speleološku ekspediciju na Biokovu u kojoj smo istražili 11 objekata ukupne vertikalne dubine od oko 600 metara i pri ćemo smo naišli na kostur ove nestale osobe, a koji smo prijavili na policiju nedugo nakon.

10. tradicionalni Skup speleologa Hrvatske, Višnjan 2009.

1 1 1
10. skup speleologa hrvatske10. tradicionalni Skup speleologa Hrvatske, koji je održan od 13.-15. studenog 2009. u Stanciji Boškarin kod Višnjana u Istri, okupio je 196 speleologa iz 26 speleoloških društava iz Hrvatske i 3 iz BiH.
Sudjelovali su:
SD Buje, SK Ćićarija, DISKF Dinaridi, DISKF Zagreb, SO Dubovac, SU Estavela, SD Gračišće, SK HAD, HBSD, SO Imber, SD Istra, SD Karlovac, SO Liburnija, SD Matokit, SO Mosor, SK Ozren Lukić, SO Profunda, SD Proteus, SU Pula, SK Samobor, SO Split, SU Spelunka, SD Špiljar, SK Ursus Speleus, SO Velebit, SO Željezničar, Atom - Zavidovići, SD Mijatovi Dvori - Tomislavgrad, Speleo Dodo - Sarajevo, uključujući predstavnike HSS i KSHPS.

Sanacija glavnog Omškog kampanela uspješna!

1 1 1
S.O. na razini zadatka.

Dana. 02. I 04.11.2009.
Restauracija kampanelaČetiri člana društva Željko Marunčić-Bospor,Roko Pribičević, Ante Kovačić, Antonio Kovačić su sudjelovala u akciji. Naime Omiški župnik don Ljubo Bodrožić nam je ponudio posao skidanja raznih vrsta biljaka i smeča koje se godinama nakupljalo na kampanelu. Mi smo posao prihvatili i za simboličnu naknadu smo to nas četvorica odradila u dva dana.

Nakon završenog posla prvog dana smo primijetili da se stvaraju oštećenja na fasadama i ogradama zbog toga što korijenje biljaka uništava polagano kamen. Te smo stoga došli na ideju da to sve temeljito počistimo iskopamo a zatim i predložimo župniku način sanacije!

Register to read more...

Hrvatsko-Bugarska speleološka ekspedicija na Biokovu!

1 1 1
Istraženo 10 jama, te izrađeno 7 nacrta speleoloških objekata.
Dana 1. do 11.10.2009.
speleološka ekspedicija Biokovo Stigli su nam gosti iz Bugarske! Dočekali smo ih spremni s organiziranim smještajem u kampu te večerom dobrodošlice u našem društvu od strane svih članova društva.
Nakon dana odmora u Omišu ekspedicija se zaputila na Biokovo. Za rad u Hrvatskoj i u Parku Prirode „Biokvo“ smo im sredili sve potrebne dozvole, te im pronašli lokaciju gdje ćemo boravit 7 dana.

Seminar o stručnoj izradi nacrta speleoloških objekata

1 1 1
Fažol i Gulaš policija je ipak dovela situaciju pod kontrolu!

U Omišu je od 17-18. listopada 2009.
Seminaru organizaciji Speleološkog odsjeka PD Imber održan seminar Komisije za speleologiju HPS o stručnoj izradi nacrta speleoloških objekata.
Na seminaru su sudjelovali članovi 9 speloloških udruga iz Hrvatske, Crne Gore i BiH: SO Imber, Omiš, SO Mosor, Split, PK Pestingrad, Kotor, SO Profunda, Brač, SO Sv.Mihovil, Šibenik, SO Liburnija, Zadar, SO PK Split, Split, SD Mijatovi Dvori, Tomislavgrad i SO Velebit, Zagreb.

Register to read more...

POZIVNICA NA SEMINAR O STRUČNOJ IZRADI NACRTA SPELEOLOŠKIH OBJEKATA

1 1 1


Speleološki odsjek PD Imber-a organizira
Seminar o stručnoj izradi nacrta speleoloških objekata
Pod pokroviteljstvom KS HPS-a te Vas poziva na sudjelovanje u što većem broju.
Seminar će se održati 17.-18.10.2009. u Omišu u autokampu „Lisičina“ http://www.ac-lisicina.hr/kontakt.htm a praktični dio će biti održan u „Mandićevoj špilji“ u blizini kampa. Seminar je otvoren za članove svih speleoloških udruga. Troškovi smještaja i kotizacije su za članove speleoloških udruga pokriveni od strane organizatora i sponzora. Na seminar treba ponijeti osobnu speleološku opremu te svaki sudionik treba imati pribor za izradu nacrta (minimalno pločica, milimetarski papir, kompas, olovka, gumica, te po mogučnosti ponesite mjerne instrumente iz svojeg društva). Pocetak seminara je u subotu 17.10. u 10 sati u autokampu "Lisičina". Sudionici se mogu početi okupljati i u petak navečer. Nakon uvodnih predavanja u terenskom dijelu uvjezbavat će se izrada speleološkog nacrta uz poseban osvrt na izbor mjernih točaka, upotrebu mjernih instrumenata i detalje izrade radnog nacrta. Poslije će se sudionici upoznati s koracima obrade nacrta na računalu, od unosa poligonskog vlaka do izrade kompletnog nacrta na računalu.

Za više informacija obratite se na broj mob. 098 997 1939 Bospor ili na e-mail rocco1@vip.hr.
( Najave nisu obavezne ali bi bilo dobro da se društva jave)