Na jubilarnom 10. Škrapingu odigrale su se dvije velike bitke  u kojima su naši momci ostvarili nezapamćene rezultate.

Legendarni Ante Pešić Golub obranio je prošlogodišnju titulu Kralja dalmatinskog krša u čast svom mlađem sinu Ivanu koji je rođen s 4 teške srčane mane.

 

Ovogodišnji škraping u kategoriji „Ultra“ ide dužinom od 47km preko kompletne južne strane otoka te zaokružuje natrag u Tkon i prolazi 100% uz more po čistim škrapama. Ovom stazom se vratio prvotnoj ideji iz koje je i nastao prije deset godina.

Iznimno zahtjevna, a po mome mišljenju, u ovoj dužinskoj kategoriji, tehnički je najteža staza u Europi. Uz popratni efekt jakog sunca koje cijeli dan bliješti od mora i bijelih stijena, još jačeg vjetra koji je većim dijelom staze puhao preko 100 km/h, a more bacao i do 10m na obalu, ova utrka je imala pravu draž ultre u punom smislu.

S velikim ponosom se možemo pohvaliti da je iz PD Imbera čak pet članova završilo među prvih deset najbolje plasiranih (Goran Krivić, Jure Bilanović, Ivo Pešić i Roko Pribičević), a iznimno se ponosimo Ivanom Želalićem za osvojeno 1. mjesto i Stipom Jerončićem za osvojeno 3. mjesto u „Challenger“ kategoriji do 25km.

 

Dakle, Sportska sekcija PD Imber-a je i ovaj put pokazala da ima jak, ako ne i najjači tim trekera u državi i šire.

Za kraj ću se poslužiti riječima Šimuna Cimermana (Organizatora treking lige):

Šampioni Škrapinga

Jedan od šampiona je zlatni i srebrni olimpijac, dvostruki svjetski prvak i četvorostruki europski prvak, a znaju ga po imenu Dubravko Šimenc, i prvi zlatni olimpijac na svijetu koji je službeno završio jednu treking utrku! Drugi šampion dolazi iz trekerskog “undergrounda”, dvostruki je pobjednik Škraping Ultre, vjerojatno najtežeg maratona na svijetu i rekorder 100km Velebit Ultra Trail – Croatia. U “underground” kuloarima ga još znaju kao “Goluba”, a pravog imena Ante Pešić. Iza njegove sjene krije se i treći šampion i fizički fenomen, koji prkosi svim zakonima fizike i sporta, sigurno najteži najbrži čovjek u Hrvata, “Golubov” burazer, Ivo Pešić- Golub, koji je tijekom ovog slikanja također bio – čovjek iz sjene.

 

Napisao: Roko Pribičević

Ostavite komentar