Predvečer u Tkon je stiglo osmorica natjecatelja i navijača iz Omiša te još njih petorica iz Gata. Smjestili smo se u privatnom smještaju te izašli u mjesto po natjecateljske brojeve i uputstva prije utrke. Blaga nervoza se osjećala u zraku al to me nije zaustavilo da se popije koja i za šankom sa veselom ekipom naših navijača. Ujutro smo ustali spremni Stipe Jerončić, Milan Ora i ja za Light utrku predviđene dužine nekih 20-22km te Ivo Pešić-Golub za Ultra utrku dužine 40km. Stipe je sve putove ispita noć prije te je odlučio ići po točkama 1 do 7, dok smo mi zbog blažeg nagiba terena te veće mogućnosti dužeg trčanja odlučili ići obratnim smjerom od točke 7 do 1. Krenili smo u 9.30 iz Tkona oko 500 natjecatelja, naš favorit u Light kategoriji Stipe Jerončić je odma startao sa prve pozicije.

 Zanimljivo je to da je držao prvu poziciju kroz cijelu utrku sve do iza 7. točke na kojoj je počeo osjećat blago stezanje u mišićima zbog velike premorenosti , koje je u konačnici rezultiralo totalnim kolapsom svih mišića, te je bio primoran stat na korak to cilja te opustit mišiće da bi uopće moga nastavit kretanje! Te je tako nažalost stigao u cilj na 8. mjestu! Svakako zaslužuje čestitke!

Dok je na drugoj fronti u Ultri naš Ivo doživio sličnu sudbinu, te je također na zadnjoj točci dobio grčeve koji su ga usporili s četvrte pozicije i u cilj je stiga jedanaesti! Čestitke i Golubu svakako zaslužene!

Milan Ora i ja smo imali jako dobar tempo i bili smo među vodećima do polovice staze, a tu mi je kolino počelo klecat te san mora usporit, dok je Milan inače u vrhunskoj formi nastavio, te na cilj stigao na 37. mjestu. Čestitke Milane svaka čast!

 

Ne bi ovo ni bilo zanimljivo da nisan odlučio izvest glupost, te pokuša ponovo sustić Milana i vodeću ekipu koju san vidio na šrapama isprid sebe, e to je bila fatalna greška te mi je kolino propalo točno u momentu preskakanja preko sika iznad mora, tu san dobio jaki udarac u livu nogu i upa do kolina u more :=) Nakon šta san poliza rane i krenija dalje bolni grčevi od udarca su me usporili toliko, da san zadnjih 7-8 kilometara šepajući doša do cilja na 102. poziciji. Bravo ja (kreten):p

 Također želim uputit čestitke za naše Gaćane koji su također došli u cilj u zavidnom vremenu, a posebne čestitke velemajstoru trekinga u našem kraju, jednom od dvojice najvećih, Dragomiru Čoviću Bilom na osvojenom prvom mjestu u Ultri, ujedno i prvom Dalmatincu koji je pobijedio škraping =) Šta da vam kažem, jedno veliko životno iskustvo, pozitivno i jako san sretan šta san moga sudjelovat u nečem ovako velikom! Dogodine dođite i vi, nećete požalit!

P.S. Jesenice Treking starta 6.4. a Mosor Grebening 20.4. pa doživite!

Napisao: Roko Pribičević

Ostavite komentar