Dana 5.,6. i 7. 06. 2009. Seminar
U organizaciji SO PD „Dubovec“ iz Karlovca održan je seminar u samospašavanju u speleologiji u park šumi „Golubinjak“ Lokve uz prisustvo članova Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza u kojem je i naš odsjek član i Hrvatske Gorske službe spašavanja Komisija za speleo spašavanje pri kojem smo se bavili uvježbavanjem tehnika spašavanja unesrećenih s užeta prilikom silaska ili penjanja u iz jame te smo imali niz raznih predavanja o sigurnosti i opasnostima u speleološkim objektima kao i zbrinjavaju unesrećenog, izrade bivka i pružanja prve pomoči te ustrojstvu i organizaciji spašavanja HGSS-a u speleo objektima.

2.
Uz ekstra predavanje o ekspediciji u Venezueli naših speleologa Ane i Darka Bakšić iz Zagreba koje je moram priznat bilo jako zanimljivo!! (do trenutka najave preljevenog mesa xD)
3
Seminar je trajao tri dana sve je proteklo u savršenom redu a organizatorima samo riječi pohvale jer kad vam ostane viška hrane i pića to samo može značit da je organizacija bila odlična :=) Isto tako moram naglasit da je rad instruktora također bio na visini zadatka i da je u prosjeku na dva speleologa bio jedan instruktor speleolog tj. GSS spasilac i samim tim vježba je odrađena kvalitetno i može se slobodno reći da smo savladali tehnike samospašavanja.
4
.
.
Na seminaru je prisustvovalo oko 60-ak ljudi iz cijele hrvatske kao i sve važne osobe u Hrvatskoj speleologiji a svi su imali zajednički cilj prenijeti što više znanja i time smanjiti mogućnost nesreća u speleologiji, kao što mi imamo zadatak prenijeti to znanje na naše članove odsjeka i klubova kad dođemo kući. Iz SO Imbera je bilo nas troje Željko Marunčić-Bospor, Nikolina Marić-Nina i Roko Pribičević a sada nas čeka zadatak uvježbavanja međiu našim članovima. Kao i u skoro vrjeme organizacija seminara o izradi nacrta speleoloških objekata tj topografskih snimaka.
Više na stranicama www.speleologija.hr
Roko Pribičević

Ostavite komentar