Dana 13.09.2009.
Matica ZagrebDanašnja eko ophodnja bila je obogaćena posjetom četrdesetak planinara iz HPD“Zagreb-Matica“. Pjero je ostao u Omišu da ih dočeka, dok se ostali dio ekipe zaputio na Imber kako bi se pozabavili čiščenjem i uređenjem skloništa i prostora oko skloništa. Kad smo stigli do “Lude kuće“( a nakon kraće marende ) Zvone se uz pomoć Ivana uvatija čistit bunar isprid skloništa, a Zdravko i Neno su stavili kuvat čaj za goste iz Zagreba. Taman kad je čaj bio gotov pojavili su se Pjero i ekipa i to ranije nego što smo im se nadali.

Matica Zagreb
Stvarno su bili brzi. Nakon kraćeg odmora zaputili su se na vrh Omiške Dinare (Kula 864n/m) ,a na silasku smo se svi zajedno i slikali isprid našeg legendarnog skloništa. Tu smo se i pozdravili u nadi da će slijedeći put bit više vrimena za upoznavanje te su se predvođeni Pjerom zaputili put Radmanovih mlinica. Virujen da su im Omiška Dinara i ljudi na njoj ostali u lipoj uspomeni. Nakon njihovog odlaska opet smo se uvatili sređivanja,a Zdravko je za to vrime spremija deliciju za zasluženi ručak,teletinu ispod peke,bilo je za lizat prste.
Matica Zagreb
Naletilo je i dvoje Njemaca koji su ručali sa nama i guštali u domaćoj spizi. Poslije ručka smo pospremili i očistili sve za sobom te se sritni i veseli uputili doma.
Učesnici ophodnje:Zvonimir Kujundžić,Pjero Orlandini,Ivan Prelas,Zdravko Škobalj,Dalibor Mimica,Bepo Kujundžić,Duje Mimica,Nenad Jurko i Dex.
Nenad Jurko

Ostavite komentar