Dodjela diploma

U organizaciji Planinarskog društva „IMBER“ – Omiš organizirana je VII OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA sa dvadeset tri polaznika što je respektabilan broj za naše malo misto. Uz veliku pomoć i podršku kao i veliki trud voditeljice Nikoline Marić Nine, predsjednika Lea Lelasa, Zvonimira Kujundžića, Bospora, cijenjenih gostiju i prijatelja Društva – Ivana Sorića Surija, Tonija Kovačića, Dominika Šime Samca, uspješno smo je priveli kraju i 24.11.2016 g. izašli na svoj završni ispit. Naravno da smo svi blistali od ponosa i zadovoljstva.

 

Nekako mislim da je važno napomenuti da je ta ovogodišnja ekipa polaznika, kojih i nema mnogo u odnosu na neka druga velika Društva, vrlo zanimljiva zbog svog šarolikog sastava gdje imamo i polaznike od 57 godina kao i one od 20 godina i što samo po sebi i ne bi bilo posebno zanimljivo da nisu stvorili jedno predivno ozračje u kojem se svi osjećaju dobro, gdje sve pršti od smijeha i gdje vlada jedna iskrena radost međusobnog suživota i suživota sa prirodom samom, što je valjda i istinski povod i cilj ovakvih društava. Sigurno ima puno vještina i znanja koja još moramo usvojiti i učiti kroz prakticiranje planinarenja, ali definitivno smo svi položili i to sa najvišom ocjenom kada govorimo o prijateljstvu, povjerenju, kompomisu, empatiji pa i piću i iću – ako baš želite.

Odaziv na predavanja je uvijek bio više nego dobar i to ne zato što su predavanja obavezna, već stoga što su bila savršeno organizirana, edukativna, zanimljiva, inspirativna, intrigantna, fascinantna i otvorena za dijalog. Ukratko, u njima smo svi uživali. Od srca zahvaljujemo svim predavačima!

Svaku nedjelju smo imali organizirane izlete o kojima smo uredno obavještavani, sa opisima samog puta kao i potrebne opreme. Polasci su uvijek u 7,30 h ispred prostorija društva.

Izleti su pratili predavanja i na njima su bile organizirane radionice:

  • 02.10.2016. Iz Sitnog Gornjeg penjali smo se na MOSOR, do planinarskog dom “UMBERTO GIROMETTA”. Uspon koji je pratila kišica bio je vatreno krštenje novim članovima koji su bili bez nekog iskustva boravka u prirodi ovog tipa.
  • 09.10. Omiška Dinara, “KRETANJE U PLANINI”
  • 16.10. Izlet na Mosor, planinarska kuća “LUGARNICA”: sastavni dio izleta bila je radionica koja se nastavljala na predavanje “ORIJENTACIJA U PLANINI”. U povratku smo silazili prema Žrnovnici. Dan je opisao grafit koji smo uočili pri dolasku u Žrnovnicu: “NIŠTA NIJE VRIJEDNIJE OD OVOG DANA”.
  • 30.10. Izlet na BIOKOVO – BUKOVAC – tematski izlet sa radionicama vezanim za predavanje “PRVA POMOĆ” i “ČVOROLOGIJA”. Svima je nekako ponajviše ostao u sjećanju kao najmasovniji izlet od osnutka Društva. Dan je bio predivan, a i mi isto.
  • 06.11. Kako su vremenske neprilike odgodile planirani izlet na Kozjak, dan smo iskoristili za SPORTSKO PENJANJE na umjetnoj stijeni kod SPK “LAPIS” u Splitu. Nezaboravan dan za sve. Slike govore više od tisuće riječi.
  • 13.11. Izlet na VRGORSKO GORJE u VELIKU ŠPILJU kod Antunovca. Tematski izlet bio je vezan uz predavanje “SPELEOLOGIJA”. Nina i Bospor su nam priuštili avanturu za sjećanje. Predivno organiziran izlet sa prelijepim slikama iz špilje i nezaboravnim iskustvom. Prigodna pjesma… ”ROĐEN U BLATU”
  • 19. i 20. 11. Dvodnevni tematski izlet koji je obilježio kraj naše školice na najljepši mogući način. Terenska nastava, izrada BIVAKA. Vremenski uvjeti nam nisu bili naklonjeni, ali uspješno smo izlet priveli kraju. Poslije terenske nastave u subotu, nedjelju smo proveli u Spomen kući NIKOLE TESLE, a potom se popeli do Planinarskog skloništa HPD-a “MALA RAVA” ZADAR. Najhrabriji su penjali “MALOG PRINCA”- i ta priča još kruži… I kruži… I kruži…
  • 27.11. Izlet koji bi se mogao nazvati radnim jer smo markiranjem spojili dijelove “PUTA ŽIVOTA”, Gornji Fistanići-Pas-Smričica-Šatorice-Privorac-Galina Vala. Ponosni. Neprocjenjivo!!!!
  • 04.12. OMIŠKA DINARA : IMBER- Sv. VID Ma nema šanse da ne spomenemo ovaj izlet koji je vodio do sada, nepravedno nespomenuti član ovog Društva- ZDENKO MILOŠ. Čovjek bez kojeg definitivno ništa ne bi bilo isto, zaljubljenik u prirodu i velika potpora društvu. Vrijeme je spomeniti i Miomira Fistanića, Nenada Jurka, članove koji su sveprisutni u radu Društva i ljudi bez kojih bi svaka akcija Društva bila gotovo pa nemoguća.

06.12.2016.god. smo proslavili 19 godina od osnutka Planinarskog društva “Imber”. 

Na svečanom saboru u prekrasnom ozračju Ilirskog sjemeništa, zahvaljujući našem domaćinu gospodinu Petru Buljeviću te uz nastup klape “Bepo” sa voditeljicom Marijom Didović, klape “Pokornik” sa voditeljem Ivanom Mrmićem Mrmom i glumcima amaterskog kazališta “Mali Princ” iz Omiša, prisjetili smo se najvažnijih dijelova prošlosti našeg društva te smo iznijeli i plan za slijedeću godinu kada ćemo slaviti 20. godišnjicu. 

Dvoje naših članova je dobilo priznanje za doprinos razvoju Omiškog planinarstva, i to Nikolina Marić za 15 godina rada u društvu te Ivan Prelas za 10 godina. 
Službeni dio smo završili sa dodjelom diploma polaznicima opće planinarske škole sa kojima je naše društvo dobilo novu energiju i nove ideje za daljnji rad. Diplome su podijelili voditelji škole Nikolina Marić i Leo Lelas.

Čestitamo svim polaznicima redom: Ante Lecleer Fistanic, Arijana Kovačić, Nikolina Vukasović, Milena Pribičević, Milivoj Ćoza, Vedrana Ćoza, Ivan Želalić, Ivan Vojnović, Ivan Kujundžić, Jesena Platiša, Stipe Jerončić, Nikoleta Nina Kovačić, Petra Mladin, Ivana Radic Vlahov, Maja Reljić, Ljiljana Jakovčić, Josipa Filipović, Ivanka Kovačić, Drago Pavić, Ana Škarica, Biljana Zemunik, Ivana Bandalo-Kujundžić, Ante Jeran.

Zahvaljujemo se svima koji su nam se pridružili našem slavlju, a posebno predstavnicima prijateljskih planinarskih društava koji su se i obratili skupu – Veljko Ujević HPD Imotski, Dragomir Bili Čović PEU Gata, Suri Ivan Sorić HPD Mosor.

Vjerujemo i planiramo da će se ovo druženje nastaviti i dalje po planu koji već radimo za predstojeću godinu.

Ljiljana Jakovčić, Leo Lelas

 

 

Ostavite komentar