Dana 26.04.2009.
oda2009Po odličnom vremenu, pretežno oblačno bez padalina, dvjesto pedeset planinara i ljubitelja prirode iz HPD „MALAČKA“ KAŠTEL STARI, HPD „MOSOR“ SPLIT, PD „IMOTSKI“ IMOTSKI, HPD „BIOKOVO“ MAKARSKA, PK „SPLIT“ SPLIT, HPD „DUBROVNIK“ DUBROVNIK, SPK „EXTREM“ MAKARSKA, PD „PLOČNO“ POSUŠJE, HPD „KOZJAK“ KAŠTEL SUĆURAC, HGSS SPLIT te organizatora PD „IMBER“ OMIŠ uveličalo je ovogodišnju „ODU PROLJEĆU“.

oda2009
Sve je počelo tradicionalnim usponom iz GRADSKE LUKE. U dvije grupe pedesetak planinara i ljubitelja prirode u 08,38 sati je krenulo na dvosatni uspon na IMBER gdje ih je na kraju puta čekao, na tradicionalni način, spremljen ČAJ.
oda2009
Nakon KRATKOG OTVORENJA u 11,20 sati usljedio je IZLET NA KULU, najviši vrh OMIŠKE DINARE (864 n/m). PLANINARSKI RUČAK je bio gotov petnaestak minuta prije predviđenog vremena od 13,30 sati, tako da se i „VILA IMBERA 2009.“, dočekana burnim aplauzom i povicima odobravanja, među razdragane učesnike manifestacije, spustila u 14,19 sati.
oda2009
Ove godine je to učenica 6. razreda osnovne škole iz Omiša RITA NIKŠIĆ, da se pohvalimo, članica PLANINARSKOG PODMLATKA PD „IMBER“ OMIŠ. Nakon desetominutnog fotografiranja „VILA IMBERA“ se odmah morala uhvatiti posla.
Prvo je podjelila DIPLOME devetorici uspješno završenih polaznika OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE PD „IMBER“ OMIŠ, zatim KAMENE GRBOVE OMIŠA predstavnicima svih planinarskih društava nazočnih na manifestaciji te BRONČANE ZNAKOVE HPS-A petorici zaslužnih članova PD „IMBER“ OMIŠ i na kraju KAMENE GRBOVE OMIŠA nekolicini zaslužnih planinara i planinarki iz Dalmacije. oda2009
Nakon ovoga uslijedile su ŠPORTSKE IGRE. U SKAKANJU U VRIĆAMA, od prijavljenih osam ekipa, najbolja je bila ekipa „BIOKOVO“ MAKARSKA, drugoplasirana je bila ekipa „MOSOR“ SPLIT a treće mjesto je osvojila mlađahna ekipa „POSKOK“ OMIŠ.

oda2009
Od devetnaest prijavljenih ekipa u IMBER ALCI najbolja je bila ekipa „JA I NIKOLA“ iz DUBROVNIKA, druge su bile „VILE“ OMIŠ a trećeplasirana je bila ekipa „DUBROVNIK“, pogađate, iz DUBROVNIKA. Nakon DODJELA DIPLOMA te ZLATNIH, SREBRENIH I BRONČANIH PRŠUTIĆA pobjednicima športskih igara usljedio je ZAVRŠETAK MANIFESTACIJE uz riječi zahvale organizatora manifestacije i nadom da se opet vidimo dogodine na osamnaestoj „ODI PROLJEĆU“.
Miomir Fistanić

Ostavite komentar