Dana 25.04.2010.
1I ove je godine naše društvo održalo dugu tradiciju „Ode proljeću“. Unatoč lošem vrimenu danima prije i slaboj kiši koja nas je pratila i na samom usponu, na Imberu se ovu Odu okupilo oko dvjesto planinara i ljubitelja prirode. Manifestaciju su uveličala sljedeća planinarska društva i udruge,naši dragi prijatelji:


21. «MALAČKA» DONJA KAŠTELA
2. «MOSOR» SPLIT
3. «DUBROVNIK» DUBROVNIK
4. «KOZJAK» K. SUĆURAC
5. «IMOTSKI» IMOTSKI
6. «BIOKOVO» MAKARSKA
7. «ANTE BEDALOV» K. KAMBELOVAC
8. «SV. JURE» ZAGVOZD
9. «ZANATLIJA» ZAGREB
10. PU «DINARIDI» SPLIT
11. GSS SPLIT

Po planu i programu, nakon uspona iz gradske luke, učesnike je kraj našeg planinarskog skloništa „Luda kuća“ čekao topli čaj. Nakon kratkog odmora i otvaranja manifestacije, program se nastavio usponom na Kulu, najviši vrh Omiške Dinare(864n/m). Poslije povratka sa Kule i vrime se prominilo, zasjalo je sunce i proljeće nas je počastilo u svojoj punoj raskoši. Već pomalo gladni, sa zadovoljstvom smo navalili na tradicionalni fažol u režiji našeg Riđe (bravo meštre!). Napunjeni pozitivnom energijom dočekali smo Vilu Imbera 2010..
1
Naaradost okupljenih, ove je godine Vila Imbera Tereza Mandić, četrnaestogodišnja učenica iz Omiša, osoba sa teškoćama u razvoju, koja je sa velikom voljom i upornošću ispenjala zahtjevni put na Imber.
4
Usljedile su sportske igre- skakanje u vrićama i legendarna Imber-alka. Nošeni gromoglasnim navijanjem, pobjednik skakanja u vrićama je ekipa«SIUX»- BORAK, drugo misto osvojila je ekipa «IMOTSKI»- IMOTSKI , a treće ekipa «SIMUNIĆI» OMIŠ. Legendarnu Imber-alku suvereno je osvojio dvojac «JA I NENO PRVI» -OMIŠ, drugo misto ekipa «RIĐO»- MAKARSKA, a treće ekipa «DO KRAJA»- SPLIT. Nakon završetka igara dodjeljeni su zlatni,srebrni i brončani pršutići za ekipe, koje je napravio naš Pikaso.
5
Dodjeljene su i diplome uspješno završenim polaznicima opće planinarske škole P.D.“Imber“-Omiš, a trojica markacista našeg društva su dobila značku H.P.S. MARKACIST i time stekli status markacista voditelja. Uslijedila je završna dodjela unikatnih keramičkih reljefa „Oda proljeću 2010.“ društvima sudionicima manifestacije i zaslužnim pojedincima. Sa željom da se vidimo i dogodine na Danima planinara Hrvatske u Omišu uslijedio je završetak „Ode proljeću“ i lagani povratak kućama.
6
Veliku zahvalu upućujemo pokroviteljima i sponzorima(Knjaz bi reka:“Sponzori, Bog vas blagoslovio!)koji su nam pomogli da i ova Oda bude organizirana na nivou. POKROVITELJI: GRAD OMIŠ I TZ GRADA OMIŠA SPONZORI: CAFFE BAR «TURJUN», JB RADOSLAV VUKOVIĆ, PRVA PARNA PEKARNA OMIŠ, «BOANSA» OMIŠ, «NOVA» OMIŠ, MESNICA SIMUNIĆ, «PRIČA» OMIŠ, «PAPUNDEK» OMIŠ, «PONCHO I TORO» OMIŠ, «SADA» OMIŠ, PRŠUTOREZNICA JUKIĆ , INTERNET ART GALERIJA «ARGOLA» I TO IVANA VULETIĆ, LJEKARNA PIVČEVIĆ, PREKARNA PRIKO. I na kraju pohvala markacijskoj sekciji i ljudima koji su, svako na svoj način, dali sebe u organizaciji i provedbi „Ode“ , a to su: Zdravko Škobalj, Zvonimir Kujundžić , Diana Ginoski, Željka Škobalj, Goran Mlinar, Pjero Orlandini, Ivan Vučak, Riđo, Ivan Prelas, Miomir Fistanić i Nenad Jurko.
Više fotografije na linku naših galerija: http://picasaweb.google.com/imberomis/OdaProljecu2010#
Nenad Jurko

Ostavite komentar