mosor2012s5

Počele su prijave za 6. mosorski Grebbening, jedinu treking utrku u Splitsko-dalmatinskoj županiji koju 28. travnja priređuje planinarsko-ekološka udruga “Gata” iz Gata. Pred natjecateljima je zadatak da u što kraćem vremenu svladavaju zadanu stazu utrke, trčeći ili hodajući.
Na stazi su postavljene kontrolne točke koje je obavezno proći zadanim redoslijedom. Natjecatelji sa sobom nose svu propisanu obaveznu opremu, tekućinu i hranu koja im je potrebna za utrku koja se odvija na području planine Mosoru i u njezinoj bližoj okolici. Natjecatelji biraju između tri staze: ultra, light i jogging. Ultra je duža i znatno zahtjevnija staza (oko 50 km), light upola kraća staza prilagođena rekreativcima i planinarima, dok je jogging za sve one koji se žele okušati prvi put u ovom sportu, ali i kategorija kojom se želi privući što veći broj lokalnog stanovništva. Staza utrke mijenja se svake godine. Dakle, potrebno je osnovno znanje čitanja karte i korištenja kompasa.
– Svake godine natjecateljima nudimo novu i drukčiju stazu utrke kako bi upoznali nove znamenitosti omiškog područja. Želimo ovaj događaj učiniti jednim od najvećih i najvažnijih sportskih događanja u Omišu i okolici. Zbog naglog razvoja pustolovnih sportova i sportova u prirodi kao i zbog naglog razvoja svijesti o važnosti boravka i kretanja u prirodi, sigurni smo da smo na dobrom putu i da nas čeka samo napredak – kaže nam Dragomir Čović, jedan od organizatora koji očekuje oko 300 natjecatelja uz napomenu da je ovogodišnji Grebbeninga dio hrvatske treking lige.
Službeni naziv ovogodišnje utrke je “Adriatic sport 6. Mosor Grebbening”, a prijave su na službenoj stranici PEU “Gata” – trposnjik.com i facebooku, gdje će natjecatelji imati sve informacije vezane za prijavu i utrku.
M. ILIĆ

Ostavite komentar