mosorg1
Omiš je i ove godine bio domaćin četvrtog Mosor Grebbeninga, jedne od sedam utrka treking lige, koja obuhvaća natjecanja po planinskim vrhovima Hrvatske. Ove godine osmišljena kao kružna utrka sa startom i ciljem u Omišu, natjecatelji su mogli birati između ultra staze u dužini od 36 kilometara, 2500 m uspona i 10 kontrolnih točaka, te light staze, one malo lakše od 23 kilometra sa 1500 m uspona i 7 kontrolnih točaka. Ljubitelji prirode, oni istraživačkog duha, morali su se snalaziti po mosorskim vrletima, jer je bit ovog natjecanja stići što prije do cilja po zadanoj stazi na kojoj se nalaze kontrolne točke. Naravno, staza nije označena, pa se traži snalaženje u prirodi uz kompas i kartu. Na kratkoj light stazi najbrži je od muških natjecatelja bio Jakov Krstulović s vremenom od 4 sata i 57 minuta, a od žena Tea Đurek (5 sati, 51 minutu). I osvajačica Himalaje stigla.

Prošlogodišnji pobjednik light staze Ante Pešić iz Omiša ove godine odlučio se okušati na ultradugoj stazi i pobijedio s vremenom od 5 sati i 15 minuta, trebalo mu je samo 15 minuta više nego pobjedniku male light staze da prijeđe 13 kilometara dužu stazu. Čini se da je domaćinima grebbening postao kao šetnja, jer je drugi u cilj stigao Gaćanin Dragomir Čović Bili (5 sati, 53 minute), koji je lani inače bio pobjednik u ovoj utrci. Treće mjesto duge ultra staze podijelili su – Elvir Sulić, Šindler Davorin i Brane Brezovec.

Od žena najbrža u ovoj disciplini očekivano je bila Darija Bostjančić (6 sati, 37 minuta), žena koja je osvojila Himalaju, pa ni mosorske vrleti nisu trebale biti nikakav problem. Zainteresiranost rekreativaca ili profesionalaca za ovakvu vrstu sporta sve je bolja, o čemu svjedoči i broj od 160 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BiH i Slovenije.
Izvor: Slobodna Dalmacija

Oliti kako bi reka naš Lucijan Lelas Lujo
“Rođeni Šampioni

Mosorski grebbening je iza nas al ostat će nam u sječanju zauvik. Naš biser Ante Pešić (Golub) uvjerljivo je triumfira. Nadmoćno je konkurenciji “odmahnuo” u vrletima Mosora i na onako njegov karakterističan naćin ponovo nas sve oduševio i zadivio. Prijatelju ti si neman. Valja spomenit i našeg Dragana Čovića Bilog koji je odličan drugi i Ivicu Pešića (goluba mlađeg) koji je do pred kraj trke vodio ali se ozljedio i nije mogao dalje. Svaka van čast ljudine.


Ostavite komentar