Dana Gospodnjega 7.srpnja, nekoliko članova PD Imber odradilo je maestralnu akciju čišćenja i markiranja staze u Mimicama, točnije do vrha Kosmatica (612n/v). Nekako je tanko reći „nekoliko članova“, jer se gledajuć prijašnje akcije skupio velik broj ljudi koji su na ovaj način odlučili provest prekrasno jutro.

Zvone, Neno, Josipa, Miljenko, Diana, Zdravko, Pjero, Leo, Ivan i drugi Ivan (nazvat ćemo ga Crveni, razlozi poznati redakciji), Zdenko, Ante i ja, napravili su nikad bolju akciju koja je trajala oko 2ipo sata, počevši oko 7:30h ujutro, kroz teški, strmi i neprohodni put.  Vidljivo je da put nije bio pravo označen i čišćen nekoliko desetljeća, pa smo napravili i dosta novih markacija.

                   

 

 

Netko je čistio, netko je markira, netko je pila, a netko je vjerovali ili ne bio zadužen i za primanje narudžbi, jer su olovčice za markacije bile zgodne za to. Tijekom cijelog puta svašta se čulo: „Zvone, daj meni pomfrit i miješano meso“ pa nakon minutu „Neću to oću biftek“ i tako to…bilo je trenutaka kad bi se i čarobna olovčica izgubila putem, ali ni to nas nije pokolebalo da dođemo do vrha, zasluženo marendamo i dabome, poslikamo se.

Leo je uredno na kamenu na vrhu narisao ime vrha i sve ostalo (al ne morate se brinit, nije on jedini pismen među nama). Eto, nije za badava ona „Kad se male ruke slože sve se može“, to je i ova akcija dokazala!

Na silasku s vrha, susreli smo, gle čuda, našeg „meštra od web stranice“ Marka, koji se malo preračunao. Naime, Zvone mu je rekao da do vrha ima nekih po ure, šta je dabome poprilična obmana. Zato se naš Marko vratio s nama do podnožja, di smo svi skupa napokon uživali u ladnom piću u ladovini.

Napisao: Dino Nejašmić

Ostavite komentar