S.O. na razini zadatka.

Dana. 02. I 04.11.2009.
Restauracija kampanelaČetiri člana društva Željko Marunčić-Bospor,Roko Pribičević, Ante Kovačić, Antonio Kovačić su sudjelovala u akciji. Naime Omiški župnik don Ljubo Bodrožić nam je ponudio posao skidanja raznih vrsta biljaka i smeča koje se godinama nakupljalo na kampanelu. Mi smo posao prihvatili i za simboličnu naknadu smo to nas četvorica odradila u dva dana.
Nakon završenog posla prvog dana smo primijetili da se stvaraju oštećenja na fasadama i ogradama zbog toga što korijenje biljaka uništava polagano kamen. Te smo stoga došli na ideju da to sve temeljito počistimo iskopamo a zatim i predložimo župniku način sanacije!

Restauracija kampanelaŽupnik se složio s našom procjenom te smo zakrpali par fuga i pukotina sa cementom, znamo da nije u skladu sa strukom al ipak trebala je prva pomoć na kampanelu i mi smo je dali, a kad jednom crkva odluči napravit pravu restauraciju kampanela tada naš rad neće biti zapreka.
Kampanel je inače u jako lošem stanju i u vrlo skoro vrijeme mu je potrebna restauracija i to s unutarnje,vanjske strane te same kupole kampanela. Restauracija kampanela
Sve u svemu SO je svoj zadatak obavio profesionalno na vrijeme i na najbolji mogući način.
Svaka čast ekipa, idemo dalje!!!

Roko Pribičević

Ostavite komentar