Jesenice treking 2013.

Trijumfalni nastup športske sekcije Imbera

Udruga “Jesenice” 06. travnja organizirala je treći Jesenice treking na kojem je sudjelovalo preko tristo sudionika što u natjecateljskom dijelu, što u planinarsko rekreativnom. Natjecateljska ruta je bila duga preko 32km,a planinarsko – rekreacijska oko 8km. Osim što prolaze pretežno planinskim grebenima,pravi su izazov zbog toga što većim dijelom dodiruju prirodne i kulturne znamenitosti Poljičke republike gdje se još može vidjeti duh starih vremena.

Ovogodišnji pobjednik je naš mladi član Duje Lekšić zvani Crv koji se ujedno i priprema za najveću tj . najdužu utrku u hrvatskoj „100 milja Istre“ u dužini od 164km koja mu donosi 4 od 7 potrebnih bodova da ostvari pravo sudjelovanja na najprestižnijem svjetskom treking maratonu Ultra trail du Mont Blanc. Želimo mo ti puno sreće i da stigneš u cilj živ i zdrav.

 

Nakon njega su u cilj stigli također naši članovi Stipe Jerončić-Jera, Ivan Želalić-Zela te poznati treker i osvajač ovogodišnjeg Škrapinga Dragomir Čović-Bili član PEU Gata, ujedno i organizator Mosor Grebbeninga koji je ove godine i u sklopu 2. Festivala Planinarstva, održava se u subotu 20.4 prijave su još u tijeku do 17.4.

Čestitke na osvojenim mjestima te također čestitke i ostatku naših članova na iznimno dobrim rezultatima i dolasku u cilj.

Staza je bila dosta zahtjevna, visinska razlika je 1400m a dužina od očekivanih 25-28 porasla na više od 32km. Najviša točka je bila zvijezdarnica Mosor, a naj lipši pogled je ipak sa zadnjeg vrha Poljičke planine vrh Perun, cili Split na dlanu. Neki su se požalili na točku 7 jer je to bilo malo van rute s jako lošim putem ili bez njega po grebenu, bilo ih je i šta su se tu gubili, al meni osobno se svidilo malo „začinit“ stazu.

Dan je bio gotovo savršen, provod je svakako bio nezaboravan. Zbog ozljede kolina na škrapingu nisan bio u stanju trčat ko ostatak ekipe, al san zato moga kroz brzo hodanje jako dobro razgledat kraj u kojem živim i kroz neku novu (staru) perspektivu.

Cilj u ambijentalnoj konobi kod Bajse u starom selu Jesenice, dobra spiza, dobra zabava i ugodno druženje do kasno u noć, šta čovik može još poželit?!

Prema tome čestitam organizatorima na izvrsno obavljenom poslu i vidimo se dogodine u još većem broju!

Napisao: Roko Pribičević

Fotografije: Dinaridi.net

Ostavite komentar