Sovina Dupka -54m

Dana 12.12.2009. godine
1Ekipa od nas 6, dakle cijeli aktivni SO na okupu (pročelnik Željko Marunčić, Nikolina Marić, Roko Pribičević, Antonio Kovačić, Branimir Šarac i Ante Kovačić) smo se dogovorili sa policijom da ćemo im pomoć da se slučaj nestale osobe privede kraju. Naime kroz deseti mjesec 2009. godine mi smo organizirali Hrvatsko-Bugarsku speleološku ekspediciju na Biokovu u kojoj smo istražili 11 objekata ukupne vertikalne dubine od oko 600 metara i pri ćemo smo naišli na kostur ove nestale osobe, a koji smo prijavili na policiju nedugo nakon.

1
Te smo prije par dana dobili poziv da pomognemo u vađenju tih kostiju. Mi smo se odazvali na taj poziv i bez ikakvih naknada za naš rad to odradili. Na Biokovu smo bili već u 8.00 ujutro temperatura je bila neugodnih 0 stupnjeva, lagano je bura puhala i sve je bilo prekriveno snijegom i ledom. Nakon početnog šoka krenuli smo u akciju, nedugo iza toga došli su i policijski inspektori te Sudac. Mi smo ušli u jamu i kopali smo po dnu između stijena za ostacima kostura dobrih 2 sata, sakupili smo veći dio lubanje sa zubalom, bedrene kosti i sl. na temelju čega forenzičari mogu donijet zaključke o čijem se tijelu radi.
1Nakon uspješne akcije smo marendali i krenuli u Makarsku da damo izjave u Policijsku Postaju. Nažalost ne znamo o kome se radi točno ali su nam rekli da je osoba na koju oni sumnjaju bila psihički bolesnik koji je i ranije bježao od kuče i sakrivao se po špiljama na Biokovu te je vjerojatno namjerno skočio u ovu jamu misleći daće dole naći svoje utočište, ali ova jama je jako neugodna ima lažno tlo na ulazu te ako se približiš da vidiš unutra automatski upadaš i propadaš do dna na dubinu od -54 metra što nitko ne bi preživio. Sve u svemu SO je svoj zadatak obavio profesionalno tako da svaka čast ekipa!!!
Roko Pribičević

Ostavite komentar