SNJEŽNO BIOKOVO ZA USKRS.
IPAK DO (- 100 m) JAMA MOKRE NOGE
ZAVRŠNA VJEŽBA

Unatoč najavi lošeg vremena na Biokovu, ipak ne odustajemo, te kupimo posljednje namirnice pred sam ulazak u Park.
Pred Parkom kolona vozila, koje čekaju ulaz u isti, puštaju nas te krećemo prema našoj destinaciji, čuvenoj jami MN, koju smo počeli istraživati 2008/2009.
Sa osmijehom svi grabimo prema njoj dobrano nakrcani transportkama i željezarijom dok Biokovo pokazuje svoju moć.

Upute koje smo dobili za subotu jesu da je izričito hladno (-4C° do +4C°) te da moramo biti veoma ekspeditivni ako mislimo ići do samog ulaza u jamu (-160 m) promijenila su se sva godišnja doba te je još uvijek tinjala u nama nada i mogućnost da možemo opremati do te dubine.
7 nas je, ja i Bospor te Karlo, Dario, Sanda, Zdravka i Marko, Bospor oprema, te za njim polagano ulazimo svi, nosimo konope, svi ulaze s transportom, ja i Sanda kao posljednje. Upravo je krenuo padati pršić i s njim u jamu hladni val koji nas je pošteno sve iznenadio, Bospor pali karbitku kako bi se svi ugrijali te bacili nešto toplog u sebe, na – 100 m donosimo odluku da dalje u “dubinu” ne idemo, jama neće nigdje uteći,,, a nas čeka još povratak na površinu te planinarska tura od 40 min do biokovske ceste.

Oko 19 00 sati svi smo vanka, kao posljednji izlaze raspremači Dario i Karlo, kupimo opremu te se povlačimo prema Planinarskom domu na Vošac do kojega imamo 30 minuta uspona. Veliko hvala dragom učeniku, speleologu te spašavatelju stanice Makarska Željku Tahiju Međurečanu što nam je izašao u susret te ponudio noćenje u toplom domu gdje smo se pošteno ugrijali, te družili do kasno u noć s ekipom Ekstremovaca.
Nedjelja jutro, ponovno sniježno nevrijeme te posjet atrakciji Skywalk Biokovo i Vepric – u Svetištu Majke Božje Lurdske. Povratak doma.
SRETAN USKRS!

Nina