Ovu nedjelju 23.4. održana je 26. po redu „ODA PROLJEĆU“. Unatoč ne baš najljepšem vremenu, na Imber se popelo oko 180 planinara i planinarki, iz 9 društava kao i samostalnih izletnika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljskim društvima koja su svoji dolaskom uveličali našu tradicionalnu manifestaciju:

  1. HPD Kozjak, Kaštel Sućurac
  2. HPD Malačka, Kaštel Stari
  3. PK Split, Split
  4. PD Jelinak, Trilj
  5. PD Troglav, Knin
  6. Vodička služba HPS-a, Stanica planinarskih vodiča Split
  7. HPD Imotski, Imotski
  8. PD Sv. Jure, Solin
  9. NOPD Koćari, Sinj

Program je krenuo u 8:30 usponom na Imber od vatrogasnog doma. Po dolasku ispred Lude kuće sve planinare je čekao topli čaj s posebnim dodatkom domaće kadulje. Nakon kratke stanke krenuo je uspon na vrh Kulu (864 mnv) gdje je u kratko vremena prodefiliralo više od stotinjak planinara.

Nakon povratka s uspona potrošene kalorije nadoknađene su tradicionalno dobrim fažolom. Siti i veseli dočekali smo Vilu Imbera 2017. godine. Ovogodišnja Vila Imbera je Sanja, članica veselog društva HPD Troglav iz Knina koje nas je posjetilo u sklopu svoje prve Opće planinarske škole!

Najviše šušura, uzbuđenja i smijeha izazvale su sportske igre skakanja u vričama i Imber-alka. Nakon gomile napetih trenutaka, ponovljenih utrka i fotofiniša u skakanju u vričama su najbolji bili ekipa znakovitog imena „Najbrži vričaši“ iz Omiša, drugo mjesto je osvojila ekipa „Šiške“, a treće „Škorpioni“.

Blaga naoblaka i lagani vjetar u leđa očito su smetali dobrom djelu natjecatelja u alki te smo ove godine imali više pogodaka u ništa nego u nešto, 😀 pa se nadamo da će do sljedeće godine natjecatelji uspjeti kalibrirati svoje ciljnike. U gađanju Imber-alke najbolja je bila ekipa „Alkašići”, druge su bile “Lude koke”, a treći “Dukalci”.

Manifestacija je završena dodjelom diploma i zahvalnica te smo se svi, nakon lipog dana provedenog u prirodi uputili nazad u Omiš

Ovim putem se zahvaljujemo našim sponzorima na potpori, svima koji su bili uključeni u organizaciju i svima koji su na bilo kakav način doprinijeli održavanju ove manifestacije.

Vidimo se slijedeće godine!

Ostavite komentar