2. Proljetni treking kup je natjecanje koje uključuje 4 treking utrke koje se održavaju na području Promine, Mosora, Poljičke planine i Omiške Dinare.

Organizatori: Planinarsko društvo Promina Drniš, Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice i Planinarsko društvo Imber Omiš.

 

 

 

 

Kalendar događanja:

 

21.02.2015. Prominatrek

21.03.2015. Imbertrek

11.04.2015. Jesenice treking

09.05.2015. Mosor grebbening

 

Prominatrek je trail utrka u organizaciji PD Promina Drniš, koja je od ove godine u programu PTK a ove godine ima dvije staze, jednu kraću od 10 km i drugu dužu od 21 km. Start je u gradu Drnišu, a cilj na Planinarskom domu na Promini. 

 

Imbertrek je treking utrka u organizaciji PD Imber-a iz Omiša a ove godine ima dvije staze, jednu kraću 10 km i drugu dužu 30 km na Omiškoj Dinari. Start je u Starom gradu a cilj je na Velikoj plaži u Omišu.

 

Jesenice treking je treking utrka koja se već četvrtu godinu tradicionalno održava na području Poljičke planine. Start i cilj utrke su u starom selu Jesenice. Staza povezuje povjesne, kulturne i prirodne ljepote Donjih i Srednjih Poljica. Jesenice treking je poznat po tradicionalno dobroj party zabavi. Ove godine vas očekuje muzika uživo. Organizator Udruga Jesenice.

 

9. Mosor grebbening je najdugovječnija treking utrka na ovom području i jedna od najdugovječnijih u cijeloj Hrvatskoj. Pod nazivom Mosor Grebbening (Treking) održava se već 9.(11.) godinu u nizu, a praktički je slijednica Mosorskog planinarskog maratona, preteče treking utrka u Hrvata čiji počeci sežu na početak 90-ih godina prošlog stoljeća. Nakon što je proteklih godina Mosor Grebbening prošao kroz većinu Poljičkih i Omiških sela, ove godine se vraća svojim korijenima. Ultra staza nakon dugo godina kreće iz Klisa, ide mosorskim grebenom, te po prvi put završava u Gatima, centru drevne Poljičke kneževine, gdje će biti start i cilj preostalih (jogging i light) kategorija. Organizator: Planinarsko-ekološka udruga Gata.

 

Cilj projekta: promocija trekinga kao discipline na području Dalmacije.

 

Bodovanje: prema pravilniku Proljetnog treking kupa.

Ostavite komentar