Dana 16-18 . 07. 2010.
memorijal 1I ove godine 4 člana društva sudjelovala su na memorijalu Ivici Plazoniću. Iz Omiša smo krenili u 6 uri popodne sa Zvoninom formulom i kratko se zadržali u Imotskom i Posušju. U Masnoj luci kraj Blidinjskog jezera gdje se tradicionalno nalazi kamp planinara stigli smo oko 9. Sredili smo šator, pozdravili ekipu i guštali do sitnih ura . U subotu su Ivan Prelas i Tomislav Novaković sudjelovali na usponu te su ispenjali vrh Čvrsnica na 2228n/m.

memorijal 2Za to vrime smo se Zvone i ja nagledali Blidinjskog jezera a posli smo se svi skupa našli u „Hajdučkim vrletima“, jedinstvenom pansionu i restoranu na ovim prostorima. Povratkom u kamp degustirali smo odličan fažol u režiji suorganizatora memorijala HPD“Pločno“nakon čega je sljedila pisma, pogađate opet do sitnih ura. U nedilju smo odlučili posjetit i Ramsko jezero nekih 25 km od Blidinjskog od čega je večina puta makadamska cesta-cesta spasa.
memorijal 3Posjetili smo crkvu i samostan na Šćitu te muzej franjevačkog samostana koji svakako treba povirit ako se slučajno nađete tamo. Uglavnom, priroda 5, društvo 5, vidimo se i dogodine na 12. memorijalu“Ivica Plazonić“.
Nenad Jurko

Ostavite komentar