free black porn
big breasts
hot sex
adult cartoons
hot gay porn
free sex sites

Speleoloska

Izlet na Velebit (Crnopac, Mali Princ)

1 1 1
Dana 4. i 5. 06. 2011.
Od dogovorenih deset, našlo se nas sedmero na startnoj poziciji kod društva i oko 8 sati ujutro krenuli smo lagano prema Gračacu. „Malo“ se stajalo i tako, te su bili radovi na cesti put Gračaca pa smo morali put Obrovca i doći na Velebit s južne strane, al sve je prošlo ok i bili smo tamo oko podne!

2. Speleo škola

1 1 1

plakatso

Register to read more...

Prva žena speleolog u S.O PD Imber Omiš

1 1 1

136_3694

Prva žena speleolog u S.O P.D-.Imber- Omiš prof. Nikolina Marić-Nina, značka br.192. Državni ispiti za speleologa i istruktora speleologije održani su 22 -23 siječnja 2011. u planinarskom domu na Promini. Državnu komisiju činili su : pročelnik Komisijje za spelelogiju HPS-a doc.dr.sc. Dalibor Paar(S.O P.D.S-Velebit) i instruktori speleologije :Teo Barišić(S.O H.P.K sv.MIHOVIL), Marin Glušević (S.O H.P.D- Mosor), Damir Basara(S.O PD- Dubovac) Goran Rnjak (S.O. HPK sv- Mihovil.) Od šestero prijavljenih kandidata, Nikolina Marić (Nina) pokazala je znanje iz svih područja speleologije te postala prva speleologinja sa značkom br-192 u S.O PD-Imber. Član je P.D-Imber Omiš od 99. 2004 postaje speleolog suradnik , a 2005 završava speleološku školu u S.O HPD MOSOR .

Održane vježbe na speleolitu, te posjećena jama Rakita!

1 1 1
Dana 28.02 i 06.03.2010.
DSC01028Radilo se punom parom na vježbalištu. Na vježbama je prisustvovalo desetak članova društva, koji su marljivo uvježbavali neke od osnovnih tehnika prodiranja u podzemlja: „Ded“ i „Absajl“ tehnika, dvije najčešće korištene metode u podzemlju, te su slušali predavanja: uže u speleologiji, rasvjeta, vrijeme i predviđanje i sl., a kao šlag na torti izrađena je „Tirolska prečnica“ koja spaja dva obližnja brijega radi potrebe dodatnog usavršavanja speleoloških tehnika savladavanja podzemnih ponora, jezera, horizontala i sl.

Uspješna suradnja s Hrvatskim Biospeleološkim društvom!

1 1 1
1Na poziv članova HBSD-a iz Zagreba, speleolozi SO IMBER-a u sastavu: Toni, Nina, Roko (otišao odmah isti dan) i ja, krenuli smo u Bast, u kuću Romana Ozimeca. Nakon upoznavanja domaćini su priredili večeru, nakon koje smo dogovorili plan rada za 07./08.11. 2009. Sutradan smo krenuli pod sam vrh sv. Jure na Biokovu, te nastavili markiranim putem za selo Milići- Zagvozd. Usprkos kiši i susnježici, krenuli smo prema jami Crna Ledenica, koja se nalazi na NW strani Biokova.

Prvi speleolog u našem društvu!

1 1 1
Toni posta speleolg

Dana 23.01.2010.
Davor, Toni i Bože na -450m smrzavanje dok cekaju red na povratak vani.Održan je ovogodišnji ispit za speleologa, pod pokroviteljstvom Komisije za speleologiju pri Hrvatskom Planinarskom Savezu, u NP Paklenica. Pročelnik KS HPS doc.dr.sc. Dalibor Paar i stručni suradnici provjeravali su teorijsko i praktično znanje kandidata.