sex sites
free cartoon porn
black porn
sex movies
hd porn videos
lesbian sex videos

Speleoloska

PRVI INSTRUKTOR SPELEOLOGIJE I NOVI SPELOLOG U DRUŠTVU!

1 1 1
ToniU Šibeniku su 28. siječnja 2012. održani speleološki ispiti Komisije za speleologiju HPS, na kojima su provjerena teorijska i praktična znanja iz speleologije. Članovi ispitne komisije bili su instruktori speleologije Ana Bakšić, Teo Barišić, Aida Barišić, Damir Basara, Vlado Božić, Goran Rnjak i Dalibor Paar uz pomoć kandidata za instruktore Antonia Kovačića i Ronalda Železnjaka.

OKINETON-DOKINETON

1 1 1
Jama na Mosoru, -44m dubine i 66m dužine

Dana 18.12.2011.
2011-12-18_10-18-11_297Proslava koja se odigrala u domu na Putalju, povod 100 godina speleologije u PD Mosora iz Splita ostavila je danak na mene, ali ipak nakon više poziva, uspija san se iskoprcat iz kreveta, te onako bauljajući dovući se na kavu, gdje su već čekali Roko i Toni, gledajući u čudu u mene i Ninu pitajući se šta mogu ova dva zombija. Plan je bio istražiti jamu koju je pronašao zlatni nos prošlog tjedna. Nina (mama) odustaje, shrvala je prehlada te S.O. Imber kreće u trisu (Roko, Toni i ja).

Imberaška jama na Biokovu -138m

1 1 1
Dana 5.-6.11.2011.
Jama_biokovo2SO Imber u sastavu od 6 članova; Željko Marunčić- Bospor, Nikolina Marič-Nina, Marko Prelas, Antonio Kovačić i Darko Kovačić i ja smo krenuli na već unaprijed poznato mjesto jame koja je obećavala po načinu na koji je proizvodila zvukove kad bi bacili kamenja u nju! No nakraju se ipak ispostavilo da je to zbog jezera koje se nalazi na dnu, te je ono ublažavalo buku kamenja i nas zavaralo o velikoj dubini. Prvi dan smo odmah postavili logor, šatore, te smo otišli do jame gdje smo postavili svojevrsnu pločicu za oznaku! Poslije su se Toni i Marko uputili s opremom za postavljanje prema jami, a malo kasnije i Darko, dok smo Bospor i ja krenuli u rekognosticiranje terena u nadi pronalaska novih speleo objekata.

STRUČNI SEMINAR O IZRADI SPELEOLOŠKOG NACRTA.

1 1 1
POZIVAMO VAS NA STRUČNI SEMINAR
O IZRADI SPELEOLOŠKOG NACRTA
Omiš, 3.-4.12.2011.
Speleološki odsjek PD Imber organizira Stručni seminar o izradi speleološkog nacrta pod pokroviteljstvom Komisije za speleologiju HPS-a te Vas poziva na sudjelovanje u što većem broju.
Seminar će se održati 3.-4.12.2011. u Omišu.
U okviru seminara razmatrat će se teorijski i praktični aspekti izrade speleološkog nacrta s naglaskom na specifičnosti izrade nacrta jama, odnosno vertikalnih kanala.
Troškovi smještaja su za članove speleoloških udruga pokriveni od strane organizatora i sponzora.
Kotizacija za sudjelovanje je 30 kn.
Na seminar treba ponijeti osobnu speleološku opremu, te svaki sudionik treba imati pribor za izradu nacrta (minimalno pločica, milimetarski papir, kompas, olovka, gumica, te po mogućnosti ponesite mjerne instrumente iz svojeg društva).
Početak seminara je u subotu 3.12.2011. u 10 sati u autokampu "Lisičina" u Omišu.
Lokacija kampa je dostupna na http://www.ac-lisicina.hr
Sudionici se mogu početi okupljati i u petak 2.12. navečer.
Za više informacija obratite se na broj mob. 098 997 1939 Bospor ili na bospor.maruni@gmail.com
Iz organizacijskih razloga molimo da nam javite okvirni broj sudionika iz vaše udruge.

Sve šta je lipo, kratko traje!

1 1 1
Posjet špilji Ikovači u Cisti Provo, osnove speleologije, opća planinarska škola.
Dana 23.10.11.
skupnaJutro je počelo u laganom tempu, dug dan je bio ispred nas a vremena dovoljno za sve pa smo ispijali kavice skoro uru i dogovarali detalje! Sunce se počelo pokazivat već na samom polasku, ali tek pomalo u daljini. Na Zadvarju smo usput naletili na prizor iz bajke, magla se uvukla u kanjon rijeke Cetine, nismo mogli odolit a da ne udremo koju fotku!
U Šestanovcu smo pomeli Studenca i pokupili Biloga koji nam se priključio iz Gata te smo se svi uputili negdje gore iznad Ciste Provo.

Logor Mokre Noge Biokovo - 03. - 09. kolovoza 2011

1 1 1
Jamu Mokre noge pronašli su članovi SAK Ekstrem 2009. godine (Kotarac i Topić) prilikom izviđanja terena za ekstremovu zimsku turu. U prvom navratu spustili su se 50-ak m duboko koristeći se debljim granama za spuštanje niz manje ulazne vertikale. Od tada se istražuje u više akcija (članovi Ekstrema i Imbera) pri čemu je jama nacrtana do -430 m a spustilo se u dvoranu na -700 m. Ime je dobila zbog kišnog vremena i mokrih nogu na prvome istraživanju.

Mokre_01

Register to read more...