natural tits
free sex porn
black sex videos
hdporn
gay sex videos
hot gay porn

Speleoloska

Logor: Jama ''Stara Škola'' Park Prirode Biokovo 18 - 26. 06. 2016.

1 1 1

Pozivamo sve zainteresirane na prijavu za sudjelovanje na speleološkom logoru jama '' Stara škola '' 2016. Park Prirode Biokovo

 

Prijaviti se možete ako pratite link - Prijava "Stara škola"

Register to read more...

Seminar o opremanju speleoloških objekata

1 1 1

U organizaciji Komisije za speleologiju HPS-a i Speleološkog odsjeka planinarskog društva Imber iz Omiša od 13.-15.05.2016. organiziran je Seminar o opremanju speleoloških objekata. Teorijski dio seminara održan je u prostorijama PD Imber a praktični na stijenama Omiške Dinare. Na seminaru se okupilo 40 sudionika iz 11 speleoloških udruga. Osim članica KS HPS seminaru su se pridružile i udruge članice Hrvatskog speleološkog saveza. Poznavanje tehnika opremanja speleoloških objekata jedan je od temelja speleološke djelatnosti te preduvjet za sigurno istraživanje zahtjevnih speleoloških objekata.

 

 

 

Register to read more...

SEMINAR O OPREMANJU SPELEOLOŠKIH OBJEKATA

1 1 1

                                                        

                                                                                  

                                                                          Komisija za speleologiju HPS-a
                                                                                          i SO PD IMBER

                                                                                        POZIVAJU VAS NA

                                                       SEMINAR O OPREMANJU SPELEOLOŠKIH OBJEKATA


Članove speleoloških odsjeka i udruga pozivamo na seminar o opremanju speleoloških objekata koji će se održati u OMIŠU 13, 14 i 15. svibnja 2016. Predavanja će se provoditi u prostorijama planinarskog društva,a praktični dio provodit će se na stijeni u okolici Omiša. Voditelj seminara je Nikolina Marić, instruktor speleologije.


Smještaj polaznika biti će organiziran u šatorima i prostorijama društva .


Seminar je namijenjen svim speleološkim pripravnicima i speleolozima koji ne vladaju tehnikama opremanja objekata a naglasak seminara je na praktičnom radu svih polaznika.


Program obuhvaća osnovne cjeline tehnika opremanja:
- Opremu za opremanje speleoloških objekata
- Pripremu za opremanje
- Sidrišta
- Međusidrišta
- Devijacije
- Prečnice za osiguranje i napredovanje
- Organizacija opremanja
- Situacije opremanja

Register to read more...

Mala i Velika Prdaljka, 6.-7.6.2015.

1 1 1

Jame se nalaze u Poljicima vrgoračkim, zvanim i Poljica Kozička, na sat hoda od zaseoka Alerići, di smo Nada i ja otišle na poziv Nine i Bospora. Krenile u subotu rano ujutro, u 8 se u Zagvozdu našle sa ostatkom ekipe, osim Nine i Bospora bili su Mia i Joka, i onda zajedno do Alerića di smo ostavili aute, natovarili se stvarima i uru vrimena otabanali do jama. Po dolasku digli logor i ubrzo otišli u Malu prdaljku koju smo i nacrtali. Navečer u logoru zezancija, Bospor skuva šalšu za maništru na pomidore i nakon ića, pića i dobrog smija u krpe. U nedilju smo se spustili u V. Prdaljku, prekrasnu jamu punu ukrasa na čijem kraju se nalazi sifon, jezero, i zahvaljujući niskom vodostaju usli u dio u koji se, inače, zbog vode ne može ući. Povratkom na površinu spremili stvari i natovareni ko magarčići vratili se do auta u Alerićima di su nas dočekali i ugostili baba Mila i njezini ukućani. Upoznali smo i don Maria Čagalj koji nas je sve oduševija. Na kraju dvi stvari - fala Nini i Bosporu na pozivu i dabogda se ponovilo šta prije.

 

Register to read more...

Jama Jezero, Omiška Dinara

1 1 1

Jamu Jezero su prvi put posjetili omiški penjači Vicenco Bartulin Kalif i Željko Marunčić Bospor 2001.god. kad su s ulaznog dijela makli ogromni kamen, koje je u prošlosti postavilo domicilno stanovništvo Omiške Dinare iz zaseoka, Svinišće i Orline, najvjerojatnije iz straha od gubitka blaga. Posjetili smo je a kako je to izgledalo možete vidjeti iz priloženih fotografija.

Register to read more...

Stručni seminar o izradi speleološkog nacrta – Omiš 2015.

1 1 1

U Omišu je od 23.-24. svibnja 2015. u organizaciji Speleološkog odsjeka PD Imber održan seminar Komisije za speleologiju HPS o izradi speleološkog nacrta. Seminar je dio programa speleološkog obrazovanja Komisije za speleologiju kojim se stječu napredna tehnička znanja i priprema za polaganje viših speleoloških naziva (koje će se održati 30.-31.1.2016. na Ravnoj gori u Filićevom domu).

Register to read more...