lesbian porn
free gay videos
black sex videos
cartoon porn
lesbian porn
hot sex movies

novosti

EKOLOŠKA OPHODNJA 2/12

Dana 23.10.2012.
kisteIako je u zadnji trenutak Mirjana Pašalić javila da ne može, zbog unukove bolesti, ići sa nama, nas dvojica (Anđelko Lučić i ja) smo se ipak odlučili uputiti u ophodnju. Dan je bio kao izmišljen za tako nešto, gotovo bonaca, sunce i nešto malo više od dvadesetak stupnjeva nas je pratilo čitavo vrjeme. Ekološka ophodnja je bila rutinska. Samo svetište kao i ekološko poučna staza sv. Leopolda Mandića je u pravom smislu riječi ekološka i poučna jer na čitavoj stazi nismo našli ni jedan papirič, praznu kutiju cigareta ili tome slično. Mora se priznati da su prošle kiše i vegetacija učinile svoje pa će biti potrebno uskoro organizirati akciju čišćenja i popravak panoa na kontrolnoj točci 8 koji se naslonio na obližnje borove

Napisao: Miomir Fistanić

Omišani na Sv. Mihovilu

vrgoracsv.mihovil_071U sklopu opće planinarske škole održan je izlet na Vrgoračko gorje tj. Biokovsko zaleđe kako ga još zovu. Rano ujutro sastala se vesela grupica nas 10 i krenuli oko 7.30 prema Ravču kraj Vrgorca. Nakon manjih stanki za gorivo, i par krivih skretanja po Zavojanima eto nas na startnoj poziciji spremni za polazak već u 9.00. Staza je uredno markirana i penje se serpentinama na okomite litice! Stazu su mukotrpno radili stanovnici zaleđa dugogodišnjim trudom jer je komunikacija na ovim planinama jako teška!

ČIŠĆENJE STAZE PODAŠPILJE-PRIMORSKI DOLAC U sklopu OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE

Dana 21.10.2012.
304411_381481195261207_814796095_nPo idealnom, više ljetnom nego jesenskom, danu odabrana ekipa u sastavu: Leo Lelas, Pjero Orlandini, Nenad Jurko, Ivan Prelas, Milan Jurišić i Miomir Fistanić, potpomognuta polaznicima OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE PD „IMBER“ OMIŠ 2012. (Nina Ćoso, Ante i Josip Jeran), očistila je stazu Podašpilje-Primorski dolac.

Napisao: Miomir Fistanić

Opća planinarska škola 2012.

opca_skola_plakat

ČIŠĆENJE STAZE FORTICA -VISEĆGRAD 2. DIO

Dana 3.6.2012.
visec
Danas je, po dosta sparnom vremenu, probrana ekipa dovršila uređenje staze FORTICA-VISEĆGRAD. Tonći Semen, Pjero Orlandini, Dalibor Čikotić, Nenad Jurko, Leo Lelas, Ivan Lelas i Miomir Fistanić su se uputili na akciju malo iza 07,00 sati. Na livadi kraj Fortice ih je čekalo veliko iznenađenje. Naime, Predsjednik društva Zvonimir Kujundžić, sa Bepom, još jednim mladićem i Deksom su već bili gori, po vlastitom priznanju još od 06,00 sati. Nakon kratke čakule i slikavanja, Zvonina ekipa je otišla na Forticu uzest mire za vrata, a prije spomenuta sedmorka je udrila prema Visećgradu. Nakon po ure, riknija je trimer pa je na brzinu dogovoreno da Leo dade ruke Zvoni i da njih dvojica očiste kulu na Fortici i okoliš. Preostala šestorka je nastavila po planu, oko podne je stigla na mjesto gdje su obustavljeni radovi prošle nedjelje, marendala i počela se polako vračati nazad. Iako je trimer bio izvan funkcije, sve drugo je išlo ka po loju. Pjero sa motorkom na čelu je rušio sve pred sobom a Tonći je za njim to čistio. Ako bi nešto slučajno ostalo ostatak ekipe bi se pobrinuo za to. Sve u svemu bila je to jedna od onih akcija za koju se može reći da zaslužuje vrlo visoku ocjenu, možda čak i onu najvišu.

Napisao: Miomir Fistanić

SUDJELOVANJE NA DANIMA DALMATINSKIH PLANINARA NA IZVORU CETINE

Dana 20.05.2012.
dani_planinara_dalm_2012Mala ali slatka ekipa iz našeg društva održala je tradiciju i sudjelovala i na ovim danima dalmatinskih planinara. U organizaciji H.P.D."Zolj" iz Vrlike skup se održao pored glavnog izvora rijeke Cetine pa su nam domačini rekli da smo mogli doć i plivajući uzvodno. Uglavnom, kratki posjet je bio sadržajan, večina nas je prvi put bila na izvoru (samo takva lipota,preporučam svakome), posjetili smo i crkvu Sv.Spasa, popričali sa prijateljima iz ostalih društava i zadovoljni otišli kući. Super! Sudjelovali: Iva Jurko, Josipa Lelas, Ivan Lelas, Nikola Ginoski, Diana Ginoski, Leo Lelas, Ivan Prelas, Nenad Jurko i Pjero Orlandini.
Napisao: Nenad Jurko